Teater på Flynderupgård

VERDEN I MINE ØJNE
Pernille Garde Stage Art

”Den stille undrende følelse af lykke, når jeg sad ved mikroskopet og
betragtede livets mangfoldighed i min lille verden.”
Marie Hammer (fra Forsker i fem verdensdele, 1981)

Tag med på en vandring ud i verden, ned i jordbundens fauna og ind i ukendte og usynlige verdener og følg sporene efter en kvindelig forsker, der var forud for sin tid og senere blev glemt.

VERDEN I MINE ØJNE er en sanselig vandreforestilling og et koreografisk værk, der hylder den genopdagede danske forsker og zoolog Marie Hammer (1907-2002). En kvinde, der gennem et helt liv søgte og fandt en stor sandhed om vores fælles verden. VERDEN I MINE ØJNE er ikke blot et portræt af en unik forsker men også en alt for velkendt fortælling om en af videnskabens oversete kvinder. Forestillingen sætter fornyet fokus på Marie Hammer og lader publikum opleve naturens forunderlige skønhed gennem hendes blik.

Forestillingen udforsker Marie Hammers livslange studier af mikroskopiske mosmider, der lever skjult under jorden i hele verden og har afgørende betydning for økosystemer. Marie Hammers dybe fascination af mikrobiologien og hendes dedikation til forskningen fører hende gennem mere end 50 år ud på rejser til alle verdens kontinenter. Hjemme på arbejdsværelset med mand og fire børn omkring sig undersøger hun tusindvis af indsamlede mosmider under mikroskopet. Over tid fører hun bevis for Alfred Wegeners kontinentaldriftsteori; at alle verdens kontinenter har været samlet i ét superkontinent for mere end 200 millioner år siden, og at kontinenterne siden er gledet fra hinanden til deres nuværende placering. Marie Hammers forskning er enestående, arbejdsindsatsen enorm og forskningsresultaterne epokegørende.

VERDEN I MINE ØJNE tager publikum med på en fascinerende rejse: Tre dansere undersøger Marie Hammers liv og forskning, med nysgerrighed og humor, og springer mellem menneske og mosmide, feltarbejde og familieliv, fortid og nutid og mellem små og store universer.

INFO

Fredag 30.08 kl. 19:00 FORPREMIERE
Lørdag 31.08 kl. 19:00 PREMIERE
Søndag 01.09 kl. 17:00
Tirsdag 03.09 kl. 19:00
Onsdag 04.09 kl. 19:00
Torsdag 05.09 kl. 19:00

MØDESTED: Flynderupgaard, Agnetevej 9, 3060 Espergærde

VERDEN I MINE ØJNE begynder udendørs foran Flynderupgaard,  som en vandring gennem et nærliggende grønt område, inden publikum guides tilbage og ind i scenerummet, hvor resten af forestillingen udspiller sig.

OBS: Forestillingen egner sig desværre ikke for gangbesværede. Husk praktisk tøj efter vejret!

Varighed: ca. 90 min
Alder: Fra 15 år

 

SKOLEFORESTILLINGER:

Tirsdag 03.09 + Onsdag 04.09 – KL. 10:00

Flynderupgård

Verden i mine øjne